
Akşam yemeklerinin en şık kurtarıcısı olan doyurucu bir yemek tanımı arıyorsanız çılbır tam size nazaran. Çılbır tanımı sayesinde bir anda gelen misafirleri ya da ne pişirsem diye düşündüğünüz bir akşamı kolaylıkla kurtarabileceksiniz. Evet çılbır nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...
Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan velev kahvaltılarda isterseniz yaz akşamlarında serin serin yiyebileceğiniz üstelik doyurucu olan bir yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-pul biberli sos dökülerek servis edilen çılbırı kesinlikle sizlerde denemeli bir öğün niyetine tüketmelisiniz. Hem lezzetli hem de çok süratli hazırlanabilen çılbırın tanımı metnimizde bulabilirsiniz.
ÇILBIR TANIMI:
GEREÇLER
Kişi sayısına nazaran yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
Kaynamış su
Yarım çay kaşığı tuz
1-2 diş Sarımsak
1 su bardağı Yoğurt
Zeytinyağı
Pul biber

YAPILIŞI
Kaynayan suyun içerisine sirke koyarak yumurtaları dikkatli bir formda kırın.
İsteğe nazaran az pişmiş yahut tam pişmiş kıvama geldiğinde süzerek alın.
Bir kasede yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırıp yumurtaların üzerine dökün.
Üzerine yağlı pul biber dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...