elektronikci
FD Üye

Çikolatalı Truff Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 paket petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
- 1 su bardağından biraz eksik süt
- 60 gram çikolata
- Hindistan cevizi
- Renkli şekerleme
- Antep fıstığı tozu
Çikolatalı Truff Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bisküviler rondodan geçiriyoruz. Uygun bir kaba alarak üzerine erittiğimiz margarini, kakaoyu, pudra şekerini ve fındığı ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ardından 1 su bardağından biraz eksik sütü ekleyerek yoğuruyoruz. Yuvarlak hal verip tepsiye diziyoruz. Daha sonra buz dolabına kaldırın.
- Diğer tarafta 60 gram çikolatayı benmari metodu eritiyoruz ve kakaolu topları erittiğimiz toplara batırıp, servis tabağına alıyoruz.
- Sonrasında dilediğimiz biçimde süsleyip buzdolabında 1-2 saat kadar bekletip, yenilecek kıvama gelir. Afiyet tolsun deneyecek olanlara.