Çikolatalı Tartolet Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket oda sıcaklığın da tereyağ yada margarin
- Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un yinede denetimli koyun
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- Üzerini sevdiğiniz çikolata çeşitleri ile süsleyebilirsiniz
Çikolatalı Tartolet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pudra şekeri ve yağı mikserle çırpıyoruz ,iki yumurta sarısı, vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz .
- Daha sonra un ve kakao ek ederek yoğuruyoruz .
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz ve buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz .
- Hamurumuzu iki yağlı kağıdın ortasında açıyoruz .
- Tart kalıplarını üzerine koyarak kesiyoruz .
- Kalıplarımızı güzelce yağladıktan sonra hamuru içine yerleştiriyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz.
- Muhallebisi için krema ve vanilya hariç bütün materyalleri uygun bir tencereye alıyoruz .
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Muhallebimiz soğuduktan sonra krema ve vanilya yı ekleyip mikserle 2 dk çırpıyoruz.
- Tartlarımızın üzerine muhallebimizi eşit ölçüde bölüştürüp üzerini istediğimiz meyvelerle süslüyoruz deneyenlere afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.