
Çikolatalı Tart Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 100 gram toz şeker (1 çay bardağı)
- 1 paket vanilya şekeri
- Bir tutam tuz
- 80 ml ayçiçek yağı (1 çay bardak 3/2 si)
- 100 ml süt (1 çay bardak 3/2 si)
- 30 gram kakao tozu ( 3 yemek kaşığı olağan çok dolu dolu olmasın)
- 100 gram un (1 su bardağı 3/2 si)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Islatmak için : biraz süt
- 50 gram sütlü + 50 gram siyah pasta çikolatası
- 100 gram sıvı krema (1 çay bardağı)
Çikolatalı Tart Kek Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kalıbınızı soğuk tereyağ ile her yerine gelcek formda yağlayıp dolaba kaldırdınız.
- Yumurta ,şeker, tuz ve vanilya köpürüp rengi açılıncaya kadar çırpınız.
- Süt ,sıvı yağ ekleyip çırpınız.
- Un ,kakao ,kabartma tozu eleyerek karışıma ekleyip hafif hafif çırpıp kıvam veriniz.
- 170 derece ısınmış fansız alt üst ayarda 25- 30 dk pişiriniz.
- Fırından çıktımı kalıbınızı nemli bir bezin üzerine bırakın ve 15-20 dk sonra kalıbı aksi çevirerek kekinizi çıkarınız .
- 15-20 dk soğumaya bırakınız.
- Ganaj için kremanızı kaynama noktasına kadar ısıtınız ve parçalanmış çikolatanızın üzerine dökünüz ve çırpıcı ile pürüzsüz kıvam veriniz.
- Kekinizi hafif süt ile ıslatınız.
- Ganajı üzerine hoş bir biçimde yerleştirip dolaba kaldırınız en az 2 saat dolapta dinlenmeli.
Afiyet olsun. ( ben mikser kullanmadan yaptım el çırpıcı ile daha püf bir kek oluyor).