iltasyazilim
FD Üye
Resimli Çikolatalı Sütlü Tatlı Tarifleri
PROFİTEROL
Malzemeler
1 pk hazırlanmış çikolata sosu
1 pk hazırlanmış profiterol hamuru
KREMASI İÇİN
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bard süt
25 gr margarin
2 isim yumurta
4 yemek yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Yumurta sarısı, şeker, vanilya, un ve margarini bir tencereye koyun Karıştıra, karıştıra sütü ek ederek pişirinKaynar kaynamaz altını söndürüp, 23 dakika mikserle çırpın
Ilındıktan daha sonra profiterol hamurlarının içine birer tatlı kaşığı muhallebiden koyarak, bir barbar yerleştirelim İşlemi sböylece tamamladıktan sonra öteki tarfta hazırlayıp, soğutmuş olduğumz çikolata sosunu üzerine dökelim Soğuduktan daha sonra servis yapın
ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İçin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml süt
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İçin;
12 limonun suyu
yarım akarsu bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Çikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin Yarım akarsu bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Sırça, bir tepsinin tabanına 3 yemek yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, adamakıllı koyulaşana değin karıştırarak pişirin, öteki malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika çırpın
Elmalı harcın üstüne muhallebiyi dökün
Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı tereyağı
vanilya
Yapılışı:
Bütün malzemesini karıştırarak pişirin Ardından vahşi aktarıp dolapta soğutun *
PROFİTEROL
Malzemeler
1 pk hazırlanmış çikolata sosu
1 pk hazırlanmış profiterol hamuru
KREMASI İÇİN
1 pk vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 su bard süt
25 gr margarin
2 isim yumurta
4 yemek yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
Yumurta sarısı, şeker, vanilya, un ve margarini bir tencereye koyun Karıştıra, karıştıra sütü ek ederek pişirinKaynar kaynamaz altını söndürüp, 23 dakika mikserle çırpın
Ilındıktan daha sonra profiterol hamurlarının içine birer tatlı kaşığı muhallebiden koyarak, bir barbar yerleştirelim İşlemi sböylece tamamladıktan sonra öteki tarfta hazırlayıp, soğutmuş olduğumz çikolata sosunu üzerine dökelim Soğuduktan daha sonra servis yapın
ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İçin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml süt
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İçin;
12 limonun suyu
yarım akarsu bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
Çikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin Yarım akarsu bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Sırça, bir tepsinin tabanına 3 yemek yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, adamakıllı koyulaşana değin karıştırarak pişirin, öteki malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika çırpın
Elmalı harcın üstüne muhallebiyi dökün
Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
1lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2yemek kaşığı tereyağı
vanilya
Yapılışı:
Bütün malzemesini karıştırarak pişirin Ardından vahşi aktarıp dolapta soğutun *