
Çikolatalı Sütlü Ekmek Tanımı İçin Materyaller
- 440 gram un
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 70 gram tereyağı/margarin
- 1 paket kuru maya/yarım paket yaş maya
- 250 ml ılık süt
- 150 gram çikolata parçacıkları
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 ml süt
Çikolatalı Sütlü Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabın içine çikolata hariç tüm materyalleri koyun ve güzelce yoğurun.
- Elinize hafif yapışacak un eklemeyin yoğurdukça toparlanacaktır.
- Hamuru ve kabınızı yağlayın üzerini örtüp 45 dakika mayalandırın.
- Hamuru tezgaha alıp ortasına çikolata kesimlerini döküp kısaca yoğurun.
- 10 eşit kesime bölün ve beze yapın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp 20 dakika mayalandırın.
- Sütü fırçayla üzerlerine sürün ve ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz kalan sütten tekrar sürün ve ılıkken servis edin.Afiyet olsun.
Çikolatalı Sütlü Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı