
Çikolatalı Süslü Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 4 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 poşet sade kremşanti
- Yarım su bardağı süt
Çikolatalı Süslü Pasta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kek harcımızı hazırlayalım.
- Kek için tüm gereçleri derin bir kapta yeterlice çırpalım. Ve tart kalıbına dökelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kek içini çekene kadar pişirelim.
- 1 poşet sade kremşanti ile yarım su bardağı sütü güzelce çırpalım buzdolabına kaldıralım.
- Akabinde uygun bir tencereye sütü, şekeri, unu ve yumurtayı alıp uygunca karıştıralım ve karıştırarak pişirelim.
- Yoğunlaşınca ocağı kapatalım ve 3 yemek kaşığı kakao akabinde 4 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Pişen kekimizi kalıptan çıkaralım ve ortasına hazırladığımız kremşanti den kalp yapalım.
- Kenarlarını çikolata ile dolduralım akabinde süsleyelim.