Çikolatalı Sultan Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı margarin
- Yarım paket bitter çikolata
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Yeteri kadar hindistan cevizi
Çikolatalı Sultan Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kremayı hazırlayarak başlayalım.
- Bunun için vanilin margarin ve çikolata hariç tüm gereçleri uygun bir tencereye alıp pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilin margarin ve çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Fırın tepsisine heryeri kaplayacak halde hindistan cevizi serpelim.
- Pişirdiğimiz kremayı tepsiye yayalım ve soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığında 1 saat kadar soğuduktan sonra kremşantiyi hazırlayalım.
- 1 poşet krem şanti ve 1 bardak soğuk sütü mikser ile karıştırıp hazırlayalım ve soğuyan kremayı üzerine serelim.
- Tepsideki tatlıyı 10 eşit modüle bölelim ve gereğince soğuduğundan emin olduktan sonra kıvırıp biçim verelim.
- Süslemesi için vişne tercih edebilirsiniz. Asla kırılmayan catlamayan bu kolay lakin şık sunumlu tatlıyı denemenizi öneririm. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.