iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
200 gram bitter çikolata
yarım su bardağı toz şeker
4 yumurta
100 ml süt kreması
1 tutam tuz
Isıya dayanıklı fırın kaplarını yağlamak için 12 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ve 34 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle ısıya dayanıklı fırın kaplarınızın içini tereyağı ile bolca yağlayın ve toz şeker ile tabanını ve kenar kısımlarını şekerleyin
Kremayı küçük boy bir tencereye alıp orta kuvvette ateşe alın İçine bitter çikolatayı kırarak atın şekeri ilave edinOcağın ateşini kısarak çikolatanın erimesini sağlayın Bu esnada yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırın Sarıları çatal yardımı ile çırpın ve ocaktaki kısık ateşdeki tencereye yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin 3035 saniye daha ocakta tutun ve ocaktan alın
Yumurtanın beyazlarını 1 tutam tuz ile yaklaşık 23 dakika kadar çırpın Beyazlar iyice beyazlayıp kar gibi olacak ve köpürecek Tahta bır kaşık yardımı ile çikolatalı karışıma yumurta beyazlarını yavaş ve dikkatlice ilave ederek kibarca kariştırın Beyazlar güzelce karıştıktan sonra fırın kaplarınızın içine karışımdan yaklaşık 1,5 parmak boşluk kalacak şekilde malzemenizden dökun 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin
Üzerine pudra şekeri serperek sıcak olarak tüketin
200 gram bitter çikolata
yarım su bardağı toz şeker
4 yumurta
100 ml süt kreması
1 tutam tuz
Isıya dayanıklı fırın kaplarını yağlamak için 12 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ve 34 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle ısıya dayanıklı fırın kaplarınızın içini tereyağı ile bolca yağlayın ve toz şeker ile tabanını ve kenar kısımlarını şekerleyin
Kremayı küçük boy bir tencereye alıp orta kuvvette ateşe alın İçine bitter çikolatayı kırarak atın şekeri ilave edinOcağın ateşini kısarak çikolatanın erimesini sağlayın Bu esnada yumurtanın sarıları ile beyazlarını ayırın Sarıları çatal yardımı ile çırpın ve ocaktaki kısık ateşdeki tencereye yavaşça ilave ederek çırpmaya devam edin 3035 saniye daha ocakta tutun ve ocaktan alın
Yumurtanın beyazlarını 1 tutam tuz ile yaklaşık 23 dakika kadar çırpın Beyazlar iyice beyazlayıp kar gibi olacak ve köpürecek Tahta bır kaşık yardımı ile çikolatalı karışıma yumurta beyazlarını yavaş ve dikkatlice ilave ederek kibarca kariştırın Beyazlar güzelce karıştıktan sonra fırın kaplarınızın içine karışımdan yaklaşık 1,5 parmak boşluk kalacak şekilde malzemenizden dökun 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika fırın kapağını hiç açmadan pişirin
Üzerine pudra şekeri serperek sıcak olarak tüketin