iltasyazilim
FD Üye
30 dak Hazırlık: 10 dak | Pişirme: 20 dak | Servis: 4 Kişilik
Kendiliğinden soslu, çikolatalı sıcacık Puding Kek Tekniği farklı, lezzeti mükemmel! Ben bayılıyorum, afiyet olsun!
Malzemeler:
Puding Sos:
360 ml Kaynar Su (1 + 12 bardak)
65 gram Toz Şeker (13 bardak)
70 gram Esmer Şeker (13 bardak)
30 gram Kakao (13 bardak)
Kek:
95 gram Un (34 bardak)
25 gram Kakao (14 bardak)
2 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 Yumurta
60 gram Luna Margarin (4 yemek kaşığı)
65 grams Toz Şeker (13 bardak)
80 ml Süt (13 bardak)
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
Tuz
Adımlar:
Margarini eritin ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
Kek için, bir kasede un, hamur kabartma tozu, kakao ve tuzu karıştırın
Süt, margarin, yumurta, vanilya özütü ve kek için ayırdığınız şekeri ayrı bir kasede çırpma teliyle çırpın
Unlu malzemeyi, sıvı malzemeye ekleyin ve çırpın Yağladığınız fırın kabına alın
Puding sos için; esmer şeker, beyaz şeker ve kakaoyu birleştirin ve karıştırın Kek karışımının üzerine eşit bir şekilde serpin
Kaynar suyu yavaşça puding kekin üzerine dökün Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Afiyet olsun!
Püf Noktası: Kekinizin üzerinin yer yer piştiğini gördüğünüz anda fırından alın
Kaynak:İdil Tatari
Kendiliğinden soslu, çikolatalı sıcacık Puding Kek Tekniği farklı, lezzeti mükemmel! Ben bayılıyorum, afiyet olsun!
Malzemeler:
Puding Sos:
360 ml Kaynar Su (1 + 12 bardak)
65 gram Toz Şeker (13 bardak)
70 gram Esmer Şeker (13 bardak)
30 gram Kakao (13 bardak)
Kek:
95 gram Un (34 bardak)
25 gram Kakao (14 bardak)
2 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 Yumurta
60 gram Luna Margarin (4 yemek kaşığı)
65 grams Toz Şeker (13 bardak)
80 ml Süt (13 bardak)
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
Tuz
Adımlar:
Margarini eritin ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin
Kek için, bir kasede un, hamur kabartma tozu, kakao ve tuzu karıştırın
Süt, margarin, yumurta, vanilya özütü ve kek için ayırdığınız şekeri ayrı bir kasede çırpma teliyle çırpın
Unlu malzemeyi, sıvı malzemeye ekleyin ve çırpın Yağladığınız fırın kabına alın
Puding sos için; esmer şeker, beyaz şeker ve kakaoyu birleştirin ve karıştırın Kek karışımının üzerine eşit bir şekilde serpin
Kaynar suyu yavaşça puding kekin üzerine dökün Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Afiyet olsun!
Püf Noktası: Kekinizin üzerinin yer yer piştiğini gördüğünüz anda fırından alın
Kaynak:İdil Tatari
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.