
Çikolatalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kuru maya (Yaş maya da olur)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un ele yapışmayan yumuşak bir kıvam olmalı
- Kahvaltılık çikolata
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşık süt
Çikolatalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim. Bilhassa çocukların severek yiyeceği bir tarifle geldim buyurun başlayalım.
- Sıvılar başta olmak üzere sırasıyla hamur gereçlerini yoğurma kabına alalım azar azar un ilavesiyle hamuru homojen bir kıvama gelene kadar yeterlice yoğuralım.
- Üzerini kapatıp ılık bir yerde en az yarım saat mayalanmaya bırakalım. Öte yandan kahvaltılık çikolatayı tatlı kaşığı yardımıyla tepsiye koyduğumuz yağlı kağıdın üzerine ceviz büyüklüğüne yakın ölçüde aralıklı koyup dolabın dondurucu kısmında bekletelim.
- Hamur mayalanınca havasını alıp fotoğraflarda detaylandırdığım üzere form verelim.
- Muffin kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra poğaçaları yerleştirelim.
- Üzerine yumurtasını vs sürelim.
- 10-15 dakika tepsi mayası için oda sıcaklığında bekletelim.
- Evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Ilıyınca servis edelim afiyetle şifa olsun ????????????????.