Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için ;
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram bitter çikolata
- 1 paket vanilya
- 50 gram tereyağ
- Muz
- Çikolata parçaları
- Veya başka meyve olabilir
- 200 gram bitter çikolata
- 1 paket krema
Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pandispanya kek için yumurta ve şeker beyaz bir kıvam alana kadar yaklaşık 10 dk çırpın
- Ardından yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyin havasını söndürmeyecek şekilde yavaş yavaş birleştirin.
- 26 cm kelepçe kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin ve yapmış olduğunuz hamuru kalıba dökün.
- 180 derece fırında 30 dk kadar kontrollü pişirin. Pişen pandispanyayı soğuduktan sonra kalıptan ayırın.
- Pasta kremasını yapabiliriz. Süt nişasta un yumurta kakao şekeri karıştırıp ocağa alıyoruz muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp çikolata ve tereyağ ve vanilyayı ekliyoruz.
- İyice soğuyan pandispanya kekini eşit üç veya 4 parçaya bölünür. ( ben 4 parçaya böldüm ).
- Yapmış olduğunuz kremadan biraz ayırıp üzerini kaplamak için kullanacağız.
- İlk parçayı yerleştirip üzerine kremeyı eşit yayın üzerine muzları dizin üstüne diğer pandispanyayı yerleştirin biraz süt ile ıslanabilirsiniz krema ve muz olarak devam ediyoruz.
- Son parçayı yerleştirip ayırdığımız kremayla üzerini kaplıyoruz.
- Son olarak kremayı ısıtıp ocağı kapatıp çikolataları kremanın içine atıyoruz güzelce eritiyoruz.
- Çikolata kıvamlı olacak kadar soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra çikolatayla kaplıyoruz biraz dinlendirdik den sonra afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.