
Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Damla çikolata
- Muz
- Kivi
- Çilek
- Pasta süsleri kullanabilirsiniz
- Krem şanti
Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 yumurtayı aklarından ayırıyoruz.
- Aklarını ayırdığımız yumurtaları şeker ile çırpıyoruz.
- Akları ise bir tutam tuz ile çırpıyoruz.
- Daha sonra akları ve sarıları birleştiriyoruz. Bu esnada çırpıcı kullanmıyoruz kullanırsak aklardan yapılmış olan köpük söner geri kalan malzemeleri ekliyoruz.
- Son olarak hepsini hallettikten sonra fırına verebilirsiniz.
- 20-22 cm lık pasta kalıbını kullandım ben fırın önceden ısıtılmış olmalı 170 derece çıkardıktan sonra hemen kesmeyin biraz içini alsın.
- Sonra kuru olmasın diye 1 su bardağı ya da fazla da olabilir keki ıslayın eğer eşit kesemem derseniz bir ip yardımıyla da kesebilirsiniz.
- Muhallebiyi aralarına sürüp istediğiniz meyveleri kullanabilir ve isteğinize göre süsleme yapabilirsiniz