Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Pasta (Karaorman Meyveli)

Hoş geldin! justawp tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çikolatalı Pasta (Karaorman Meyveli)
0
55

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
cikolatali-pasta-karaorman-meyveli.jpg

Çikolatalı Pasta (Karaorman Meyveli) Tanımı İçin Malzemeler


Pandispanya için;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
Pastacı kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 90 gram bitter çikolata (1.5 paket)
  • 1 paket sade kremşanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt
Arasına koymak için;
  • Muz
  • Dondurulmuş frambuaz vişne böğürtlen
  • Çikolata kaplı antep fıstığı
  • İstediğiniz farklı meyveler
  • Damla çikolata
Süslemek için;
  • 60 gram bitter çikolata

Çikolatalı Pasta (Karaorman Meyveli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pandispanya için oda sıcaklığında yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıyoruz.
  2. Yumurta beyazlarına bir fiske tuz atıp kremşanti kıvamına gelene kadar çarpıyoruz.
  3. Başka bir kapta yumurta sarılarına şekeri ekleyip rengi açılana kadar çarpıyoruz.
  4. Yumurta sarısı ve şeker karışımının içine yavaşça çırpmaya devam ederek ılık su ekliyoruz.
  5. Ardından yağ ekliyoruz bu kademeden sonra çırpıcıyı kenara bırakıp spatula yardımıyla un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, alt üst yaparak karıştırıyoruz.
  6. En son çırpılmış yumurta beyazını köpüklerini söndürememeye çalışarak alt üst yaparak karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbımıza yağlı kağıt serip karışımı döküyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz. Ben pandispanyamı bir gece evvelden hazırlıyorum kekin kendini toparladığını düşünüyorum ????.
  8. Pastacı kreması için; süt, kakao, şeker, un, nişasta bir tencereye alınıp uygunca çırpılır. Tüm gereçler sütun içinde eridikten sonra ocağın altı açılır ve karıştırarak pişirilir.
  9. Kaynadıktan sonra altı kapatılıp içine çikolata ve tereyağı konulur ve karıştırılarak eritilir ve soğumaya bırakılır.
  10. Diğer taraftan yarım su bardağı süt ile kremşanti çırpılır. Hazırlanan kremşantinin içine soğumuş olan çikolatalı krema eklenir ve 5 dakika kadar çırpılır.
  11. Hazırlanan pandispanya bıçak ya da ip yardımıyla ikiye bölünür. Benim kalıbım büyük olduğu için biraz ince oluyor kalıbınız küçükse üçe bölebilirsiniz.
  12. En alt tabanın üzerine krema sürülür üzerine istediğiniz meyveler çikolatalar şekerlemeler koyabilirsiniz ben yazdan dondurduğum böğürtlen, frambuaz, vişneleri kullandım bimden aldığım çikolata kaplı antep fıstıklarını ve muz kullandım.
  13. Daha sonra öteki keki de üzerine kapatıp pastanın her yerini kalan krema ile kaplıyoruz. Süslemek için benmari yolu erittiğimiz bitter çikolatayı buz dolabı poşetine doldurup kürdan ile deliyoruz ve pastanın ölçüsüne nazaran kestiğimiz yağlı kağıtların üzerine gelişi hoş sıkıyoruz. Çikolataları iki üç dakika kadar buzdolabına koyup soğutuyoruz tam donmamasına dikkat edin.
  14. Soğuyan çikolatayı tekrar dolapta soğuttunuz pastanın yanlarına yağlı kağıt ile dikkatlice yapıştırıyoruz. 10 dakika kadar dolapta beklettikten sonra yağlı kağıdı dikkatlice çıkarıyoruz. Şayet erittiğiniz çikolatadan kaldıysa pastanın üzerine de gezdirebilirsiniz.
  15. Farklı hallerde üstünü süsleyebilirsiniz. Biraz uğraştırıcı bir tanım lakin lezzeti katiyen garanti afiyet olsun ????????.
Çikolatalı Pasta (Karaorman Meyveli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Karaorman Pastası Tanımı İçin Gereçler Pandispanya : 4 adet yumurta1 su bardağı şeker1 çay kaşığı tuz4 yemek kaşığı ılık su1 su bardağından 2 parmak eksik un1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 yemek kaşığı kakao Pastacı kreması: 3 yumurta sarısı75 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Çikolatalı Orman Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller Pandispanya için; 5 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağından 1 parmak eksik unYarım su bardağı nişasta3 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaYarım çay bardağı sıcak su1 fiske tuz Pastacı kreması için; 2 yumurta sarısı4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Bol Bitter Ve Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler 4 adet yumurta1 su bardağı şekerYarım çay bardağı ılık su1 pk kabartma tozu1 pk vanilin1 fiske tuz1 su bardağı un Arası için; 1 paket hazır pasta kreması1 buçuk su bardağı sütÇilek Kaplama sosu; 1 adet krema2 paket bitter...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Ganajlı Modül Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler 1 paket sade pandispanya1 paket kakaolu pandispanya İç gereci için; 1 paket sade pasta kreması1 su bardağı soğuk süt1 paket (80 gram) çikolata3-4 adet muz Kekleri ıslatmak için; 1 su bardağı soğuk süt1 tatlı kaşığı şeker Üzeri için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Meyveli Pasta Tanımı İçin Materyaller Pandispanya İçin 3 yumurta1 çay bardağı şekerYarım çay bardağı sıcak su1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1..5 çay bardağı un Pastacı Kreması İçin 1 litre süt1 yumurta sarısı1 su bardağı şeker3 tepeleme yemek kaşığı nişasta2 tepeleme yemek kaşığı un1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,557Konular
982,115Mesajlar
32,776Kullanıcılar
berat82482Son üye
Üst Alt