Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Pamuk Pasta

Çikolatalı Pamuk Pasta
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
cikolatali-pamuk-pasta.jpg

Çikolatalı Pamuk Pasta Tanımı İçin Gereçler


Keki İçin
  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt (Keki ıslatmak için)
Krema İçin
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Çikolata Sosu İçin
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı hafif dolu nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 6 küp çikolata

Çikolatalı Pamuk Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri güzelce köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağ ekleyip karışana kadar çırpın. Kuru materyalleri eleyerek ilave edin ve çırpın.
  2. Sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküp ısıtılmış 170° fırında pişirin. Kek pişerken çikolata sosunu hazırlayın, büsbütün soğumuş olması gerekiyor.
  3. Çikolata sosu için; margarin ve çikolata hariç tüm materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın margarin ve çikolata ekleyip karıştırarak eritin.
  4. Soğurken yüzeyinin kabuk tutmaması için sosun üzerine değecek biçimde streç sinema çekip oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.
  5. Krem şantiyi de soğuk sütle katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırın (Burada tercih sizin tabiki lakin ben biraz yüksek olmasını istediğimden 1, 5 poşet kremşanti kullandım, sütü de bir tık arttırdım) kek 18-20 dakika üzere kısa müddette pişiyor çok pişirip kurutmayın, kürdan testi yaparak fırından alın.
  6. Pişen kekin 15 dakika birinci sıcağı çıktıktan sonra sütle ıslatın. Büsbütün soğuması için dolaba kaldırın. ✍️ sıra geldi birleştirme etabına. Burada değerli olan kısım; kek, şanti ve sosun soğuk olması. Aksi taktirde birleştirme sırasında birbirine karışırlar.
  7. Kekin üzerine krem şantiyi düzgünce yayın. İsterseniz benim üzere yarım saatliğine tekrar dolaba kaldırın. Üzerine çikolata sosunu kolay yaymak için kaşıkla ölçüsüz dökün. Her yeri kapanacak formda dikkatlice spatulayla yayarak düzeltin.
  8. Üzerini streçle kapatın ve en az 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Dilimleyip dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
  9. Ben hazır beyaz çikolata sosu ile üzerine şeritler çekip kürdanla ileri geri geçerek ebruli desen verdim. Kesinlikle deneyin diyorum. Afiyetle ????????????????.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt