
Çikolatalı Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 2 yemek kaşığı ılık su
Çikolatalı Pamuk Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve sütümüz oda sıcaklığında olsun. Her kek tanımımda yumurta oda sıcaklığında olur.
- Yumurtayı ve şekeri uygunca çırpalım. Köpük haline gelsin.
- Köpük haline gelen karışıma öbür gereçlerimizi ekleyelim.
- Yağlamış olduğumuz kalıbımıza harcımızı dökelim.
- Fırınımızı evvelce 180 dereceye fanlı ayarda olacak halde ayarlayalım.
- Isınan fırına kekimizi koyalım.
- Kek ne kadar yavaş pişirse o kadar hoş olur. Denetim ederek pişirelim.
- Pişen kekimizi servis tabağımıza alalım.
- Soğuyunca afiyetle yiyelim ???? deneyen herkesin ellerine sıhhat şimdiden
.