iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 litre süt 34 su bardağı toz şeker 12 su bardağı kakao (koyu renkli kakao) 1 yemek kaşığı bitter çikolata ezmesi 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı vanilya özütü (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı tereyağı (parlaklık vermesi için)
NASIL YAPILIR?
Sütü derin bir tencereye aktarın Toz şeker, kakao, un, buğday nişastası ve bitter çikolata ezmesi katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız sütlü karışımı ocağa alın Kısık ateşte, karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına vanilya özütü ve tereyağı katıp blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın
1 litre süt 34 su bardağı toz şeker 12 su bardağı kakao (koyu renkli kakao) 1 yemek kaşığı bitter çikolata ezmesi 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday nişastası 1 yemek kaşığı vanilya özütü (arzuya göre) 1 tatlı kaşığı tereyağı (parlaklık vermesi için)
NASIL YAPILIR?
Sütü derin bir tencereye aktarın Toz şeker, kakao, un, buğday nişastası ve bitter çikolata ezmesi katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız sütlü karışımı ocağa alın Kısık ateşte, karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin Ocaktan aldığınız muhallebi karışımına vanilya özütü ve tereyağı katıp blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın