iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Marmelatlı Puf Tarifi
Resimli Çikolatalı Marmelatlı Puf
Malzemeler
35 su bardağı un (400 g) 12 kahve fincanı süt (30 g) 2 adet yumurta 12 tatlı kaşığı tuz (4 g) 20 g Pakmaya yaş maya ya da 1 çorba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g) 50 g margarin
Kızartma Malzemesi:
350 ml istikrarsız yağ
İç Malzemesi:
250 g kayısı marmeladı
Üst Malzemesi:
200 g çikolata
Yapılışı
Tarif Pakmaya'yı ılık süt içinde eritin Öteki malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta kıvamda bir hamur elde edin Üzerini örterek 15 dk kabarmaya bırakın
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın Unlanmış bir tezgah üzerine hamurları dizin ve 25 dk dinlendirin Hamurları orta ateşteki yağın içine atın Bir yüzeyi renk alınca hamuru ters çevirip öteki yüzeyini de pişirin Bütün parçaları pişirdikten sonra soğuması için bir tepsiye dizin Soğuyan pufların içine marmelatları sıkın
Birer yüzeylerini eritilmiş çikolatanın içine batırın ve servis yapın *
Resimli Çikolatalı Marmelatlı Puf
Malzemeler
35 su bardağı un (400 g) 12 kahve fincanı süt (30 g) 2 adet yumurta 12 tatlı kaşığı tuz (4 g) 20 g Pakmaya yaş maya ya da 1 çorba kaşığı Pakmaya kuru maya (10 g) 50 g margarin
Kızartma Malzemesi:
350 ml istikrarsız yağ
İç Malzemesi:
250 g kayısı marmeladı
Üst Malzemesi:
200 g çikolata
Yapılışı
Tarif Pakmaya'yı ılık süt içinde eritin Öteki malzemeleri de ekleyerek karıştırın ve orta kıvamda bir hamur elde edin Üzerini örterek 15 dk kabarmaya bırakın
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın Unlanmış bir tezgah üzerine hamurları dizin ve 25 dk dinlendirin Hamurları orta ateşteki yağın içine atın Bir yüzeyi renk alınca hamuru ters çevirip öteki yüzeyini de pişirin Bütün parçaları pişirdikten sonra soğuması için bir tepsiye dizin Soğuyan pufların içine marmelatları sıkın
Birer yüzeylerini eritilmiş çikolatanın içine batırın ve servis yapın *