
Çikolatalı Lokma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 su bardağı + 1 çay bardağı su ( ılık olarak )
- 1 paket vanilya / bir çimdik tuz
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 ince dilim limon
Çikolatalı Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım ocağın üzerine tencereyi alın.
- İçine su ,şeker ve limon dilimini alıp ocağın altını orta hararetli açıyoruz ve yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Maya ılık suyu bir yoğurma kabına alıyoruz.
- Mayanın aktifleşmesi için üzerine bir kapak kapatıp 10 dakika bekletiyoruz.
- Daha sonra unu ve bir çimdik tuzu ilave edip akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Ocağın üzerine bir tencerede 2 su bardağı sıvı yağ ilave ediyoruz.
- Hafif kızgın olan yağa lokmaları isterseniz krema sıkma poşeti yada avucunuzla sıkıp bir çay kaşığı yardımıyla fındık büyüklüğünde parçalar alıp kızgın yağa atıyoruz.Görselleri otomatik aktar ve yayınla
- Nar gibi kızarana kadar kızartıyoruz.
- Hazırladığımız şerbete alıyoruz bir alt üst karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine çikolata sosu ve antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.