Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (oda ısısında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) limon rendesi (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 paket vanilya
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 70 gram beyaz çikolata
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına öncelikle margarin ve pudra şekeri alınıp karışana kadar yoğrulur.
- Yoğrulan harca yumurta eklenip tekrar yoğrulur.
- Hamura tarçın, un ve karbonat vanilya eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur (un ölçüsünü azaltabilirsiniz).
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 – 14 dk pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine benmari şeklinde erittiğimiz çikolata sıkma torbasına konularak kurabiyeleri üzerine ince kentler halinde sıkılır.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.