
Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram benmari usulü eritilmiş bitter çikolata
- 1 fiske tuz
- 115 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
- 1 adet yumurta
- 1çay bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un (200 ml)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce çikolatayı benmari usulü eritin sonra tuzu ekleyin soğumaya bırakın.
- Tereyağı ve pudra şekerini çırpın sonra yumurta ve eritilmiş çikolatayı ekleyip çırptıktan sonra.
- Un kakao vanilya şekeri ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak ele yapılmayan bir hamur yoğurun sonra elinizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 180 derece önceden ısınmış alt üst ayar fırında beş dakika piştikten sonra fırından tam çıkartmadan kurabiyelerin üzerlerine kaşık ile bastırın tekrar fırını kapatıp 8 dakika daha pişirin.
- Piştikten sonra soğutup üzerlerine arzunuza göre çikolata sürüp servis edin. Yada sade veya pudra şekeri dökebilirsiniz her haliyle çok güzel oluyor.