Çikolatalı Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tane yumurta (Beyazı hamurun içine katılacak sarısı üzerine sürülecek)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 şu bardağı un
- 100 gram margarin
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yarım tatlı kaşığı toz maya
- Ayırdığımız bir yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Nutella koydum siz dilerseniz dilim çikolata koyabilirsiniz
Çikolatalı Kruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba süt, su ve maya ekleyelim karıştıralım. 5 dakika bekleyelim maya çözülsün. Ardından sıvı yağ ve diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım ele yapışmayan bir hamur oluyor. Üzerini örtelim 30 dakika dinlensin.
- O sırada margarini bir kaba rendeleyelim içine un ve mayayı ekleyelim karıştıralım buzluğa, hamur mayalanana kadar bekletelim.
- Mayalanan hamuru açma tahtasının üzerine un serpip dikdörtgen açalım hazırladığımız margarini bir tarafına serelim kenarlara gelmeyecek şekilde.
- Hamurun diğer ucundan tutup üzerine kapatalım. Dikdörtgen açalım. Hamurun altını ve üzerini hafifçe unlayalım.
- Rulo şeklinde katlayalım hamuru. Oklavayla biraz açalım. İkiye bölelim bir tepsiye alalım üzerini streç filmle kapatalım. Buzlukta 30 dakika bekletelim.
- Sonra bekleyen hamuru taktanın üzerine alalım açalım. Uzun üçgenler halinde keselim. Üçgenlerin ortasından hafifçe keselim.
- Çikolatayı koyalım ve çekerek saralım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirelim.
- Üzerine yumurta sarısı ile karışdırdığımız sütü sürelim.
- 225 derece ısınmış fırında alt üst kızarana karar pişirelim. Harika oldu çıtır çıtır. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.