Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kakaolu kek;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 68 gram kakao
- 60 gram sıvı yağı
- 60 gram tereyağı
- 250 gram süt
- 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 modül çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kapta kakaoyu, toz şekeri, vanilyayı, sütü, sıvı yağı, tereyağı, yumurtayı karıştırın miksersiz yahut kaşıkla yahut spatulayla. Hepsi birden başka ayrı değil.
- En son unu eklenir, kabartma tozunu karıştırılır.
- Kek kalıbına boşaltılır, 160 derecede pişirilir.
- İçi çok yumuşak değişik oluyor sade kekler üzere değil, satınalma üzere ve çok kolay çabuk oluyor. Gerek yok evvel yumurtala şekeri çırpmaya, hepsini sıvı gereçlerini karıştırın denemenizi tavsiye ederim.
- Çikolata sosu için tencereye çikolata bütün gereçler koyulur .
- Hepsini birlikte karıştırılır, koyuluşunca hazır olunca ocaktan alınır.
- Çikolata eklenir karıştırılır, kek pişince üzerine dökülür.