
Çikolatalı Kalem Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 oda ısısında tereyağ veya margarin
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kurabiye çikolatası veya damla çikolata
- Aldığı kadar un
- Benmari eritilmiş çikolata
Çikolatalı Kalem Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba tereyağ, yumurta, nişasta ve pudra şekeri aktarılarak karıştırılır.
- Kabartma tozu, vanilya eklenir, azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Kurabiye çikolatası da eklenerek tekrar karıştırılır.
- İnce, uzun bir sekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180° önceden ısıtılmış fırında 10 -12 dk arası pişirilir.
- Fırından çıkarılıp soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenir.