iltasyazilim
FD Üye
250300 gr çiğ kadayıf Sosu için:
1 paket çikolata sosu 2 su bardağı süt 1 paket sütlü yada bitter çikolata(80gr) Kreması için:
1 paket vanilyalı cremeOle (pişmeyen puding) 2 5 su bardağı süt 1 poşet toz krem şanti Üzeri için:
Pasta süsü Hindistan cevizi Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Kadayıfları küçük küçük parçalara ayıralım Mutfak makası ya da bıçakla yapabilirsiniz Yada 3040 dk buzlukta bekletirseniz kıtırlaşacaktır Elinizle ufalayabilirsiniz Kadayıflar hazır hale gelince büyük bir tavaya alalım ve orta ateşte karıştıra karıştıra kızarana kadar kavuralım Kavrulan kadayıflar bir kenarda beklesin biz sosunu hazırlayalım Süt ve çikolata sosunu bir tencereye alalım kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim Koyulaştığında ocaktan alalım bir paket çikolatayı küçük parçalara bölelim sosa dahil edelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım Ilıması için bekleyelim Ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın Kreması için süt ve creme oleyi derince bir kaba alalım mikser ile 34 dk koyulaşıp kıvam alana kadar çırpalım Üzerine bir poşet toz krem şanti ekleyip çırpmaya devam edelim Daha çok koyulaşacaktır Harika bir krema ılıyan çikolata sosunu kavurduğumuz kadayıfların üzerine dökelim güzelce karıştıralım Streç film serdiğimiz borcama çikolatalı kadayıfı döküp tabanına güzelce yayalım Üzerine hazırladığımız kremayı döküp üzerini düzleyelim Ve güzelce donması için dolaba kaldıralım 23 saat donduktan sonra üzerini süsleyip dilimleyip servis yapabiliriz Afiyet olsun
nefisyemektarifleri
1 paket çikolata sosu 2 su bardağı süt 1 paket sütlü yada bitter çikolata(80gr) Kreması için:
1 paket vanilyalı cremeOle (pişmeyen puding) 2 5 su bardağı süt 1 poşet toz krem şanti Üzeri için:
Pasta süsü Hindistan cevizi Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Kadayıfları küçük küçük parçalara ayıralım Mutfak makası ya da bıçakla yapabilirsiniz Yada 3040 dk buzlukta bekletirseniz kıtırlaşacaktır Elinizle ufalayabilirsiniz Kadayıflar hazır hale gelince büyük bir tavaya alalım ve orta ateşte karıştıra karıştıra kızarana kadar kavuralım Kavrulan kadayıflar bir kenarda beklesin biz sosunu hazırlayalım Süt ve çikolata sosunu bir tencereye alalım kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim Koyulaştığında ocaktan alalım bir paket çikolatayı küçük parçalara bölelim sosa dahil edelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım Ilıması için bekleyelim Ara ara karıştıralım ki üzeri kabuk bağlamasın Kreması için süt ve creme oleyi derince bir kaba alalım mikser ile 34 dk koyulaşıp kıvam alana kadar çırpalım Üzerine bir poşet toz krem şanti ekleyip çırpmaya devam edelim Daha çok koyulaşacaktır Harika bir krema ılıyan çikolata sosunu kavurduğumuz kadayıfların üzerine dökelim güzelce karıştıralım Streç film serdiğimiz borcama çikolatalı kadayıfı döküp tabanına güzelce yayalım Üzerine hazırladığımız kremayı döküp üzerini düzleyelim Ve güzelce donması için dolaba kaldıralım 23 saat donduktan sonra üzerini süsleyip dilimleyip servis yapabiliriz Afiyet olsun
nefisyemektarifleri