
Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ yada margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un yine de kontrollü koyun
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek şeker
Çikolatalı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz
- Sıvı yağ ile yağlamış olduğumuz borcama yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.Sütümüzü geniş bir kaseye alıyoruz şeker ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kurabiyelerimiz ılıdıktan sonra teker teker şekerli süte bandırıp tekrar tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.