Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet büyük yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cimdik tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata
Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırın 180° çalıştırılır.
- Yumurta ve şeker güzelce köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvı gereçler eklenir karıştırılır.
- Kalan materyalleri ekleyip tekrar çırpılır.
- Yağlanmış borcama hamur dökülür ve denetimi bir formda pişirilir.
- Sos için çikolata hariç materyaller alınır kaynayana kadar pişirilir.
- Altını kapadıktan sonra çikolata eklenir karıştırılarak eritilir.
- Kek fırından çıkıp 10 dakika dinlendikten sonra ocaktan aldığımız sıcak sos üzerine dökülür.
- Sosu çektikten sonra dilediğiniz üzere süslenir. Hakikaten çok hoş oluyor çikolata başka bi hoş yapıyor afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.