
Çikolatalı Islak Kek (Garanti Tarif) Tanımı İçin Gereçler
Sos İçin
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao (25 gram)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao (25 gram)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- Yarım limon kabuğu rendesi
Çikolatalı Islak Kek (Garanti Tarif) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle sos materyallerini ufak bir tencereye alıp bütün materyaller karışıncaya kadar karıştıralım ve orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Sosumuz kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- En değerli nokta yumurtalar ve şekeri ortalama 3 dakika kadar çırpalım.
- Sonrasında sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı bir kasede birleştirip sıvı gereçlere eleyerek koyalım.
- Keki dıştan içe gerçek bir spatula yahut kaşık yardımıyla kıvam alana kadar bu biçimde karıştıralım (Çırpıcı kullanmanızı tavsiye etmem zira kek harcının havasını söndürüyor ve kabarmasını önlüyor)
- Fırın kabımızı hafif yağlayalım ve harcımızı içine dökelim. (Ben 28 cm borcam kullandım. ).
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırının en alt kısmında 35 dakika pişirelim.
- Pişen keki 10 dakika soğumaya bırakıp dilimleyelim ve soğuyan sosumuzu karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
- Kekimiz sosunu çektikten üzerine hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. ✓ şimdiden afiyet olsun
.