iltasyazilim
FD Üye
Çikolatalı Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket + 5 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Birkaç damla limonsuyu
Kreması için;
*1 lt süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilin
Üzerinin sosu için;
*3 adet bitter çikolata
*1 kutu sıvı krema (200 ml)
Çikolatalı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz, bunun için şekeri tencereye alıp suyunu katmadan karamelize ediyoruz
*Ardından suyunu koyuyoruz
*Şeker sertleşecektir korkmayın, sürekli karıştırın
*Kaynamaya başlayan şerbetimize limonsuyu ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz
*Etimekleri borcama yerleştirip, üzerine şerbetimizi döküyoruz
*tatlımız şerbeti çekerken üzerinin kremasını hazırlıyoruz
*Bunun için süt un nişasta şekeri karıştırıp, ocağa alıyoruz
*Kıvamı gelene kadar pişiriyoruz
*Göz göz kaynamaya başlayınca altını kapatıp margarin ve vanilin ekleyip, karıştırarak eritiyoruz
*Şerbeti çeken tatlımızın üzerine döküp yayıyoruz
*Oda ısısına gelene kadar bekletiyoruz bu arada sosunu hazırlıyoruz
*Bunun için sıvı kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz
*İçine çikolatalarımızı katıp eritiyoruz üzeri kabuk tutan tatlımızın üzerine yayıp 4 veya 5 saat dolapta dinlendirip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
?ben üzerini süslemek için beyaz topping çikolata sos kullandım
?eğer şerbeti karamelize etmek istemezseniz normal şerbet hazırlayabilirsiniz
*1 paket + 5 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Birkaç damla limonsuyu
Kreması için;
*1 lt süt
*4 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*1 çay bardağı şeker
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilin
Üzerinin sosu için;
*3 adet bitter çikolata
*1 kutu sıvı krema (200 ml)
Çikolatalı Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz, bunun için şekeri tencereye alıp suyunu katmadan karamelize ediyoruz
*Ardından suyunu koyuyoruz
*Şeker sertleşecektir korkmayın, sürekli karıştırın
*Kaynamaya başlayan şerbetimize limonsuyu ekleyip 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz
*Etimekleri borcama yerleştirip, üzerine şerbetimizi döküyoruz
*tatlımız şerbeti çekerken üzerinin kremasını hazırlıyoruz
*Bunun için süt un nişasta şekeri karıştırıp, ocağa alıyoruz
*Kıvamı gelene kadar pişiriyoruz
*Göz göz kaynamaya başlayınca altını kapatıp margarin ve vanilin ekleyip, karıştırarak eritiyoruz
*Şerbeti çeken tatlımızın üzerine döküp yayıyoruz
*Oda ısısına gelene kadar bekletiyoruz bu arada sosunu hazırlıyoruz
*Bunun için sıvı kremayı kaynama noktasına kadar ısıtıyoruz
*İçine çikolatalarımızı katıp eritiyoruz üzeri kabuk tutan tatlımızın üzerine yayıp 4 veya 5 saat dolapta dinlendirip servise hazırlıyoruz Afiyet olsun
?ben üzerini süslemek için beyaz topping çikolata sos kullandım
?eğer şerbeti karamelize etmek istemezseniz normal şerbet hazırlayabilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.