Çikolatalı Etimek Düşü Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket etimek
- Etimeği ıslatmak için 1 e 1 şerbet (Bu kullanacağınız erimek ölçüsüne bağlı)
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
- Çilek
- Yarım paket sıvı krema
- 60 gram bitter çikolata
- Yarım paket kremşanti
- Yarım su bardağı süt
Çikolatalı Etimek Düşü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 su bardağı şekerle bir su bardağı suyu 15 dk kaynatıp, birinci sıcağı çıkınca etimeke dökelim.
- Muhallebi için; tereyağı, vanilya hariç tüm materyalleri ekleyelim kaynayana kadar karıştırıp, altını kapatalım ve tereyağı, vanilyayı ekleyelim.
- Muhallebiyi etimeke dökelim üzerine ince doğradığımız çilekleri dizelim ve soğumaya bırakalım.
- Kremşantiyi çırpıp, soğuyan muhallebinin üzerine kapatalım.
- Çikolata sos için kremayı ısıtıp çikolataları eritelim ve altını kapatalım. Kremşantinin üzerine gezdirelim. Üzerini isteğe nazaran süsleyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.