bilgisayarci
FD Üye

Çikolatalı Çörek Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 2 çay kaşığı maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tutam tuz
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 4 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Çikolatalı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel bir karıştırma kabına un, tuz, şeker ,maya ekleyelim ve karıştıralım.
- Akabinde ortasını elimizle açalım.
- Sonra içine yumurta süt ekleyelim ve bir hoş ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Daha sonra hamur merdane yardımıyla diktörtgen biçimde açalım güzelce ve geniş formda sonra kahvaltılık çikolatayı kaşık yardımıyla hamurun her yerine eşit gelecek biçimde sürelim.
- Sonra rulo biçimde elde edelim.
- Akabinde da hamuru dilimle keselim ve yağlı kağıt serilmiş borcama dik duracak formda dizelim.
- Bu süreç bittikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırına verelim alt üst piştikten sonra hafif kabarma olduktan sonra kızardığında fırından çıkartın ve 5 dakika soğumaya bırakın dinlenen çörek servis edebilirsiniz.