
Çikolatalı Cheesecake Efsane Tanım Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için ;
- 1,5 paket burçak
- Yarım paket petibör
- 150 gram margarin
- 400 gram labne
- 1 kutu sıvı krema
- 1 şu bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet yumurta
- 1 adet vanilya
- 150 gram sütlü çikolata
- 50 gram bitter çikolata
- 1 paket sıvı krema
Çikolatalı Cheesecake Efsane Tanım Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle alt tabanını hazırlayalım. Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz margarini üzerine gezdirelim güzelce karıştıralım.
- Kelepçeli kalıbın altını yağlı kağıt ile saralım.
- Karışımı içine dökelim ve kaşık ile uygunca düzleyelim. O formda bir saat buzdolabında bekletelim.
- Orta kısmı için geniş bir kaba şeker ve labneyi boşaltın el çırpıcısı ile şeker eriyene kadar çırpın yaklaşık 5 dk.
- Sonra kremayı koyun ve hiç durmadan çırpmaya devam ediyoruz.
- Nişastayı ekleyin.
- Sonra yumurtaları tek tek ekleyip çırpmaya devam edin.
- En son vanilyayı ekleyin ve baya çırptıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün.
- Kalıbın etrafını folyo ile sarım.
- Fırın tepsisine 3 su bardağı kadar su ekleyin ve kalıbı içine koyup 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. 55 dk kalacaktır fırında.
- Fırından çıktıktan sonra folyoyu etrafından çıkarın tepsiden çıkarın bir kenara bırakın soğuması için.
- Sosu için bir cezveye kremayı koyun hafif kaynamaya başlayınca çikolataları içine atın ve daima karıştırın çikolata eriyene kadar.
- Onu da üzerine dökün ve 1 gece buzdolabında bekletin. Sabah kelepçeden çıkarıp isteğe bağlı süsleyin efsane bir tanım denemeyen kalmasın .