
Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı damla çikolata
- 1 su bardağı ceviz
- 1 yumurta
- 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı doğranmış kuru meyve (Üzüm kayısı incir ne varsa)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı un
Çikolatalı Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine doğranan kuru meyveler, iri kıyılmış ceviz, portakal kabuğu rendesi ve damla çikolata hariç tüm malzeme eklenir, karıştırılır.
- Un, 3 su bardağından sonra azar azar ilave edilir ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur yoğrulur. En son çikolata eklenir, karıştırılır ve hamurdan 2 beze yapılır.
- Bu iki beze rulo haline getirilir ve streç filmle sarılır. 1 saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Daha sonra fırın 170 dereceye ayarlanır. Dolaptan çıkardığımız rulo kurabiye hamuru 1 parmak genişliğinde kesilir ve tepsiye dizilir.
- Fırında üzeri çok hafif kızarana kadar pişirilir (Bu ölçüyle 2 tepsi çıkıyor) denemeniz özellikle tavsiye edilir.