Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolatalı Baklava Tarifi: Çikolata ve Baklava Severlere İkisini Birleştiren Lezzet: Çikolatalı Baklava Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Baklava Tarifi: Çikolata ve Baklava Severlere İkisini Birleştiren Lezzet: Çikolatalı Baklava Nasıl Yapılır?
0
122

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
s-13b19d78d116573386ac07b0a67fec5a8fa09768.jpg


Tatlıya doyacağınız bir lezzet geliyor! İşte çikolatayı şerbetle buluşturan çikolatalı baklava tanımı...


Çikolatalı Baklava Tanımı



s-9c2fdaee7e5e511cddb8d7043ae1b1935189a809.jpg
Gereçler;

Hamur:

  • 3 yumurta

  • 3 yemek kaşığı yoğurt / alternatif olarak 8 yemek kaşığı süt kullanabilirsiniz

  • 3 yemek kaşığı likit yağ

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 3 yemek kaşığı kakao

  • Aldığı kadar un
Dolgu:

  • 1 su bardağı fıstık yahut ceviz, ezilmiş

  • 1 su bardağı çikolata modülleri
Hamuru açarken:

  • 1 su bardağı mısır nişastası

  • 1 su bardağı kakao tozu

  • Tereyağı
Şerbet:

  • 4 su bardağı su

  • 4 su bardağı şeker

  • 1/2 limon
Çikolatalı Baklavanın Hazırlanışı


s-7059173816452903b1d98657489740a49f4dc9b8.jpg
Hamur için tüm gereçleri derin bir kapta birleştirerek azar azar un ekleyin ve yoğurun. Bir bezle örtün ve 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamuru 30 eşit kesime bölün. Her bir parçayı nişasta ve kakao yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları 10'arlı formda aralarına nişasta serperek üst üste koyun. 3 küme hamur elde edeceksiniz. 3 kümeden her birini tepsi büyüklüğünde açın. 3 yufkayı aralarına çikolata kesimleri ve fıstık serperek tepsiye yerleştirin. Fırına vermeden evvel erittiğiniz tereyağının yarısını tepsi üzerinde gezdirin. Evvelden ısıtılmış 180 nokta fırında pişirmeye başlayın. Üzeri kızarmaya başladığında kalan tereyağı da ekleyin ve külliyen kızarıp pişene kadar bekleyin. Baklavayı çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve bu sırada şerbeti hazırlayın. Tüm materyalleri birleştirin ve 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Soğuyan baklavaya sıcak şerbeti dökün. Şerbet güzelce çektikten sonra servis edin.
 
858,536Konular
981,824Mesajlar
32,333Kullanıcılar
elgriseldaaaSon üye
Üst Alt