elektronikci
FD Üye
Çikolata Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler ganaj için
- 400gr crema liquide (sıvı)
- 200 gram bitter çikolata
- 5 adet yumurta
- 175 gram şeker
- 175 gram un
- 75 gram tablet çikolata
- 1 çay bardak sıvı crema
- 1 çay bardak ılık su
- 1 çay bardak toz şeker
- 1-2 adet frambuaz
Çikolata Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 kademe. 200gr crema ocak’ta bir taşım ısıtın çikolata sıcak crema dökün, güzelce karışsın.
- Ardından 200 gram soğuk crema dökün pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın.
- Film streçle hava almayacak formda üstünü kapatıp, bir gün dolapta bekletin.
- Ertesi gün çıkarıp, mikserler şantiye olana dek çırpın.
- 2 evre pandispanya keki üretimi. Yumurta ve şekeri uygunca şantiye olana dek çırpın.
- Unu döküp yumurta sönmeden yavaşça çırpın.Kalıbın ölçüsü 16*30*8cm yuvarlak kalıba harcı dökün.
- Önceden ısıttığımız 185c fırında kekimiz 45 dk pişirip kapağı aralayıp tahta kaşık koyup bu halde 8dk kadar bekleyin.
- Daha sonra çıkarıp soğumaya bırakın. Bu ölçülerde 5 dilim kesdim.
- Daha sonrada herkatını şerbetli ıslatıp cremadan koyun. Süsleme zevke kalmış bukadar kolay ve lezzetli ????.