Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı İçin Gereçler
Tavuk Göğsü İçin
- 10 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet şekerli vanilin
- Yarım paket çikolata sos
- 1,5 su bardağından iki parmak eksik süt
- Yarım paket yulaflı bisküvi
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü için yağımızı eritip unumuzu kavurmaya başlayalım rengi dönünce şekerimizi de ek edip kum haline gelene kadar kavurmaya devam edip sütümüzü ek ediyoruz ve karıştırmayı bırakmadan devam ediyoruz.
- Kaynadıktan sonda şekerli vanilin de ekleyip uygunca kaynatıp kıvam alınca altını kapatıyoruz.
- 5 dakika dinlendirdikten sonra pürtü kalmaması için blenderdan geçiriyoruz.
- Orta uzunluk borcamın altına bisküvimizi ufalayıp yayıyoruz ve tavuk göğsümüzü döküyoruz.
- Çikolata sos için küçük bir tencereye sütü ve çikolata sosumuzu alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra tavuk göğsünün üzerine döküp buzdolabına alıyoruz.
- 2-3 saat buzdolabında durup soğuduktan sonda servise hazır.
Not 2: Tavuk göğsü katı olursa göz kararı süt ve ya su ekleyerek kıvam verecek halde açıp kaynatıyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.