
Çikolata Soslu Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Beyaz çikolata(benmari usulü eritilecek)
Çikolata Soslu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri 5 dk kadar çırpıyoruz.
- Üzerine yağ ve sütü ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
- Sonra katı malzemeleri ekliyoruz.
- Tart kalıbımızı yağlıyoruz(ben margarinle yağladım).
- Kek karışımını döküyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırına atıyoruz.
- 20 dakika kadar sonra bakın pişip pişmediğine
ben kürdanla bakıyorum.
- Kekiniz pişerken hazır çikolata sosunu hazırlayın. Ve kenarda arada karıştırarak soğutun.
- Kek çıktığında da tart kalıbından çıkarın ve o sekilde soğumaya bırakın.
- Hem kek hem sos soğuduktan sonra sosu kekin üzerine dökün.
- Beyaz çikolataları benmari usulü eritin. Ve sosun üzerine içten dışa kadar yuvarlak yuvarlak dökün.
- Sonra bir kürdan yardımıyla yukarıdan aşağı çekin istediğiniz kısımlardan.



Çikolata Soslu Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı