
Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta
- 5 kahve fincanı şeker
- 1 adet mandalina kabuğu rendesi
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket hazır toz çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- Arasına istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz (ben mandalina kullandım)
Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kaba un, kabartma tozu ve kakao elenerek eklenir. Karıştırılır.
- Bir kaba şeker, mandalina kabuğu rendesi ve oda sıcaklığındaki yumurtalar kırılır ve iyice mikserle çırpılır. ( en yaklaşık 10 dk çırpıyorum.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı pişirme kağıdı konur, kenarlarının yapışmaması için kenarları unlanır ve fazla un alınır.
- Yumurtalı şekerli karışıma elenen un, kabartma tozu, kakao eklenir ve tahta bir kaşık yardımıyla havasını söndürmeden alttan üste olacak şekilde karıştırılır. Kek karışımı kelepçeli kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30 dk pişirilir.
- Piştikten sonra hemen fırın kapağın açılmaz fırının içinde biraz soğuduktan sonra açılır ki kek çökmesin.
- Tencereye 2 su bardağı soğuk süt ve çikolata sosu boşaltılır ve karıştırılarak pişirilir. ( yoğun bir kıvam oluyor) soğuması için beklenir.
- Pişen kek ikiye bölünür. Her iki parça süt ile ıslatılır.
- Üzerine soğuyan çikolata sosu sürülür. Mandalina dilimleri dizilir. Kekin diğer yarısı üzerine kapatılır ve kalan sos sürülür.
- Biraz donması için buzdolabına konur. Bir gece önceden yapınca daha güzel oluyor.
Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı