Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce)

Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce)
0
39

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
cikolata-soslu-pasta-cake-with-chocolate-sauce.jpg

Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce) Tarifi İçin Malzemeler

• 5 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 5 kahve fincanı şeker
  • 1 adet mandalina kabuğu rendesi
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
  • 1 paket hazır toz çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
  • Arasına istediğiniz meyveyi koyabilirsiniz (ben mandalina kullandım)

Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaba un, kabartma tozu ve kakao elenerek eklenir. Karıştırılır.
  2. Bir kaba şeker, mandalina kabuğu rendesi ve oda sıcaklığındaki yumurtalar kırılır ve iyice mikserle çırpılır. ( en yaklaşık 10 dk çırpıyorum.
  3. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı pişirme kağıdı konur, kenarlarının yapışmaması için kenarları unlanır ve fazla un alınır.
  4. Yumurtalı şekerli karışıma elenen un, kabartma tozu, kakao eklenir ve tahta bir kaşık yardımıyla havasını söndürmeden alttan üste olacak şekilde karıştırılır. Kek karışımı kelepçeli kalıba dökülür.
  5. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30 dk pişirilir.
  6. Piştikten sonra hemen fırın kapağın açılmaz fırının içinde biraz soğuduktan sonra açılır ki kek çökmesin.
  7. Tencereye 2 su bardağı soğuk süt ve çikolata sosu boşaltılır ve karıştırılarak pişirilir. ( yoğun bir kıvam oluyor) soğuması için beklenir.
  8. Pişen kek ikiye bölünür. Her iki parça süt ile ıslatılır.
  9. Üzerine soğuyan çikolata sosu sürülür. Mandalina dilimleri dizilir. Kekin diğer yarısı üzerine kapatılır ve kalan sos sürülür.
  10. Biraz donması için buzdolabına konur. Bir gece önceden yapınca daha güzel oluyor.
Afiyet olsun.

Çikolata Soslu Pasta (Cake With Chocolate Sauce) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt