
Çikolata Soslu Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı süt
- Çeyrek kalıp tereyağı yahut teremyağ
- 1 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 3 tane muz
- 1 paket vanilin
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Çikolata Soslu Muzlu Muhallebi Tanımı Yapılışı
- Tereyağını eritip unu ve nişastayı ekliyoruz ve rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra sütü süratli bir formda ekliyoruz ve bunu yaparken çırpma teliyle çırpmalıyız ki topak topak olmasın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte pişiriyoruz ve pişince şekeri ekliyoruz.
- Fokurdayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Fokurdayan muhallebimizi ocaktan alıyoruz ve vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
- 3 tane muzu muhallebinin içine dilimleyip rondodan geçiriyoruz ve kaselerimize alıyoruz. Uygunca doldurmamalısınız zira üzerine çikolata sos koyucaz.
- Sosumuzu da pişirip muhallebimizin üzerine birer kepçe ekliyoruz. Güzelce soğuttuktan sonra hindistan ceviziyle süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????hem pratik hem lezzetli ????.