Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol

Çikolata Soslu Kestaneli Profiterol

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler :

* 15 su bsu
* 15 su bun
* 75 grmargarin
* 1 tatlı ktozşeker
* 1 çay ktuz
* 3 veya 4 adet yumurta

Kreması için:

* 35 su bsüt
* 4 çorba kun
* 1 su btoz şeker
* 1 pvanilya
* 7 adet kestane şekeri

Çikolata sosu için:

* 2 su bsüt
* 1 su btoz şeker
* 2 çorba kun
* 2 çorba kkakao
* 100 grbitter çikolata
* 1 yumurta sarısı
* yarım çay bsıvıyağ

Hazırlanışı :

İlk olarak hamuru için minik bir tencereye suyu, margarini, toz şeker ve tuzu alın Margarin eriyip su kaynayınca üzerine unu ekleyerek iyice karıştırın Hamuru 34 dakika pişirinPişen hamuru başka bir kaba alarak soğutun İstenilen sıcaklığa gelince üzerine birer birer yumurtaları ilave ederek elle karıştırarak yedirin Hamur hazır olunca hamuru şanti torbasına alarak hafif yağlanmış tepsiye sıkın Bir tepsi dolusu profiterol hamuru ortaya çıkacaktır Hazır olan hamurları 170 derecede pişirin

Kreması için tencereye sütü, unu, vanilyayı ve toz şekeri alarak kısık ateşte çırparak pişirin Pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içine kestane şekeri püresi ekleyerek iyice çırpın Daha sonra kremayı şanti torbasına doldurun

Çikolata sosu için 2 su b süt, kakao, toz şeker, yumurta sarısı ve unu ekleyin karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca üzerine parçalanmış çikolataları ekleyin Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyerek iyice çırparak akıcı kıvama getirin Parlaklığını sağlamak için üzerine sıvıyağ ekleyerek iyice çırpın

Tüm hazırlıklar tamamlanınca servis için pişen hamurların içine şanti torbası ile kremayı sıkarak servis kasesine alın Üzerinde çikolata sos ile servis yapın
alintidir

 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt