Çikolata Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı çikolata damlası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 çay bardağı un
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Çikolata Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ile şekeri rengi beyaz oluncaya kadar çırpıyoruz. Akabinde süt, sıvı yağ, hindistan cevizi, vanilya ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- Hazırladığımız sıvı karışıma un ek ediyoruz. Kek kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Son olarak damla çikolata ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz yağlanmış tepsiye döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına veriyoruz. Takribi 35-40 dakika pişiriyoruz.
- Bu ortada ocakta sosu hazırlayıp soğutuyoruz.
- Hazır olan kekimizi kürdan yardımıyla her tarafını deliyoruz soğuyan kekimize soğuyan sosu döküp hindistan cevizi serpip servis önerilir afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.