bilgisayarci
FD Üye

Çikolata Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı margarin
- İsteğe bağlı çikolata
Çikolata Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim ????.
- Öncelikle sosumuzu hazırlıyoruz margarin hariç tüm malzemeleri katıp pişirelim.
- Piştikten sonra 1 yemek kaşığı margarin isteğe bağlı çikolata ekleyip karıştıralım.
- Üzerini çikolataya değecek şekilde strec film ile kapatalım ki hem kabuk tutmasın hemde soğuması için sürekli karıştırmanıza gerek kalmaz.
- Kek için kalıbı margarin ve biraz sıvı yağ ile iyice yağlayın sonra her yerine gelecek şekilde un serpin ve kalıbı buzluğa katın.
- Yumurta, toz şeker ve vanilyayı köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü de ekleyip karıştıralım.
- Kuru malzemeleri eledikten sonra çırpalım.
- Kalıba döküp önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.
- Kek piştikten sonra kalıptan çıkaralım 5 dakika sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Keki tekrar kalıba katıp üzerine 1 su bardağı süt dökelim 1-2 dakika beklettikten sonra keki tekrar tabağa katıp soğumasını bekleyelim.
- Kek soğuduktan sonra üzeri çikolata sosun her yerine gelecek şekilde sostan dökelim.
- Çikolata soslu kek servis etmeye hazırdır afiyet olsun. Not; keki buzdolabında üzerini kapatarak muhafaza edebilirsiniz. Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz.