
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı yarısı kadar karbonat
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 1 avuç kadar ceviz yahut fındık içi
- Aldığı kadar un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 paket üçü bir ortada nescafe (siz kakao da kullanabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- Süslemek istediğiniz rastgele meyveler
Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi güzelce çırpıyoruz. Sonra süt ve sıvı yağ ekliyoruz. Un, kabartma tozu, kakao, vanilya ve karbonatımızı da ekleyip karıştırıyoruz.
- En son da cevizimizi ekleyip yalnızca alt kısmını az yağladığımız borcama döküyoruz.
- Soğuk fırını 170 dereceye alıp kekimizi atıyoruz.
- Benim fırın 30 dk da pişirdi birinci 15 dk fırını açmayıp daha sonra kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz.
- Pişen kekimizi 5 dk dinlendirip ıslatma gerecimizi tencerede hafif ısıtıp şekerini eritiyoruz kekin üzerinde kürdanla delikler açıp sosumuzu bütün her yerine döküyoruz.
- Daha sonra çikolata sosumuzu üzerinde yazdığı halde pişirip sıcak iken kekimizin üzerine seriyoruz.
- Buzdolabına alıyoruz. Soğuduktan sonra dilimleyip üzerini istediğimiz gereçlerle süsleyip servis ediyoruz. Afiyetler olsun.