iltasyazilim
FD Üye
Kadınların en büyük problemlerinden biride kilodur muhtemelen o yüzden bazen kendimize ödül vermek isteriz işte tam ben de ne yapsam derken ne zamandır yapmadığım tarifim aklıma geldi,herkesin bildiği* klasik bir tarif olsa da çikolata soslu bu ıslak kek tarifimden vazgeçemiyorum Şimdi tarifimize geçelim,
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*25g kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
*2 su bardağı un (yaklaşık)
Islatmak için:
*2 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
*1 paket çikolata sosu
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım
*Süt, sıvı yağ, kakao, fındık içi ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 12dk çırpmaya devam edelim
*Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunuda ilave edip tekrar çırpalım
*Sıvı yağ ile yağlanmış 24x34cm fırın kabına boşaltalım ve bir kaç kez vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım
*Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dk kontrollü bir şekilde pişirelim
**İlk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine süt her yerine gelecek şekilde ıslatalım ve hem sosun çekmesini hemde kekin tamamen soğumasını bekleyelim
*Bu sırada çikolata sosumuzu üzerindeki süt miktarına göre yarım bardak eksik koyarak pişirelim
*İsterseniz kekimizin üzerine sosumuzu tamamen gezdirip dilmleyerek isterseniz de benim gibi dilimledikten sonra sosu gezdirip servis edebilirsiniz
*Dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt
*25g kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 çay bardağı çekilmiş fındık içi
*2 su bardağı un (yaklaşık)
Islatmak için:
*2 su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin:
*1 paket çikolata sosu
Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşıncaya kadar çırpalım
*Süt, sıvı yağ, kakao, fındık içi ve portakal kabuğu rendesini ekleyip 12dk çırpmaya devam edelim
*Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunuda ilave edip tekrar çırpalım
*Sıvı yağ ile yağlanmış 24x34cm fırın kabına boşaltalım ve bir kaç kez vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım
*Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35 dk kontrollü bir şekilde pişirelim
**İlk sıcaklığı çıkan kekimizin üzerine süt her yerine gelecek şekilde ıslatalım ve hem sosun çekmesini hemde kekin tamamen soğumasını bekleyelim
*Bu sırada çikolata sosumuzu üzerindeki süt miktarına göre yarım bardak eksik koyarak pişirelim
*İsterseniz kekimizin üzerine sosumuzu tamamen gezdirip dilmleyerek isterseniz de benim gibi dilimledikten sonra sosu gezdirip servis edebilirsiniz
*Dilediğiniz şekilde süsledikten sonra servis edebilirsiniz Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.