iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
750 gr kadayıf 1 paket eritilmiş margarin veya tereyağı (ben yarım tereyağı, yarım margarin kullandım) 200 gr dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
Hazır çikolata sosu Fındık, fıstık, hindistan cevizi hindistan cevizi vs
Hazırlanışı;
Öncelikle kadayıflar didiklenip, eritilmiş yağ ile karıştırılır Bir fincanın veya avucun içine bir miktar kadayıf alınarak bastırılıp üzerine 12 tatlı kaşığı ceviz koyulur Bir miktar daha kadayıf alınarak üzeri kapatılıp tekrar bastırılır ve top haline getirilir Kadayıflar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır ve fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri nar gibi oluncaya kadar pişirilir Kadayıflar fırına verildiği anda şerbeti de ocağa koyulur ve kaynatılır Kaynamaya başladığı anda bir kaç damla limon sıkılıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatılır Fırından çıkarılan kadayıflar ılındığı zaman sıcak şerbet üzerlerine dökülür Soğuyan kadayıflara servis yapılacağı anda çikolata sosu dökülür ve üzerine fındık, fıstık ne arzu edilirse serpilip servise sunulur
Afiyet olsun
750 gr kadayıf 1 paket eritilmiş margarin veya tereyağı (ben yarım tereyağı, yarım margarin kullandım) 200 gr dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
Hazır çikolata sosu Fındık, fıstık, hindistan cevizi hindistan cevizi vs
Hazırlanışı;
Öncelikle kadayıflar didiklenip, eritilmiş yağ ile karıştırılır Bir fincanın veya avucun içine bir miktar kadayıf alınarak bastırılıp üzerine 12 tatlı kaşığı ceviz koyulur Bir miktar daha kadayıf alınarak üzeri kapatılıp tekrar bastırılır ve top haline getirilir Kadayıflar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır ve fırın tepsisine dizilir Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri nar gibi oluncaya kadar pişirilir Kadayıflar fırına verildiği anda şerbeti de ocağa koyulur ve kaynatılır Kaynamaya başladığı anda bir kaç damla limon sıkılıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatılır Fırından çıkarılan kadayıflar ılındığı zaman sıcak şerbet üzerlerine dökülür Soğuyan kadayıflara servis yapılacağı anda çikolata sosu dökülür ve üzerine fındık, fıstık ne arzu edilirse serpilip servise sunulur
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.