bilgisayarci
FD Üye

Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Kare borcam için:
- 1 paket etimek (zwieback)
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema (200ml)
- 150 gram çikolata
Çikolata Soslu Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karamel için tencereye şekeri koyup kenarlardan erimeye başlayınca karıştırıp kahverengi renk alana kadar kısık ateşte erimesini sağlıyoruz.
- Şeker tamamen eriyince sıcak suyunu koyup 5 dakika karıştırıyoruz. (bu aşamada sıcak suyu dikkatli koyun ve şekerin sertleşmesi sizi korkutmasın sonunda hepsi eriyor. ).
- Kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.
- Etimekler şerbetini çekene kadar muhallebiyi hazırlıyoruz.
- Muhallebisi için tencereye pirinç unu,un,şeker ve bir bardak süt koyup topak kalmayana kadar karıştırılır.
- Sütün kalanını ekleyip orta ateşte karıştırarak göz göz olana dek pişirilir.
- Ocağı kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküyoruz.
- Çikolata ganaj için kremayı sos tenceresinde ısıtıp ocağı kapatıp çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Çikolata sosunu muhallebinin her tarafına gezdiriyoruz.
- Oda ısısına geldikten sonra 5,6 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.