
Çikolata Soslu Armutlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Çekilmiş fındık
- 1 çay kaşığının ucunda toz tarçın
- 4/5 yemek kaşığı un
- 2 adet armut
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı un
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı tozşeker
Çikolata Soslu Armutlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel tozşekerle yumurtayı çırpıyoruz.
- Sonra fındık hariç öteki sıvı gereçleri katıp karıştırıyoruz.
- Sonra kalan gereçleri de katıyoruz çırpıcı ile çırpıp en son fındık ve tarçını da katıp karıştırıyoruz.
- Sos için de tüm gereçleri bir arada karıştırarak pişiriyoruz.
- Küçük uzunluk borcam tepsinin içine yağlı kağıt serip evvel bir yemek kaşığı kadar toz şeker serpiyoruz.
- Sonra armutları diziyoruz.
- Üzerine kek hamurunu döküp pişiriyoruz.
- Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Piştikten sonra da kağıdı ile birlikte borcamın içinden Çıkarıp borcamı üzerine kapak biçiminde kapatıp aykırı çeviriyoruz.
- Birinci sıcağı geçtikten sonra üzerine pişen çikolata sosunu döküp soğumaya bırakabilirsiniz. İstediğiniz üzere süsleme yapıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.