elektronikci
FD Üye

Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 110 gram katı yağ
- 2 su bardağından 2 parmak eksik tam buğday unu
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
- 30 gram sütlü çikolata
Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Katı yağ eritilir ve oda sıcaklığına getirilir.
- Yumurta, şeker, vanilya, tuz çırpılır ve oda sıcaklığına getirmiş yağ ile karıştırılır.
- Üzerine un ve kabartma eklenir ve yoğrulur.
- Kırılmış çikolatalar una bulanır ve hamura eklenir.
- Buzdolabına 15-20 dakika bekletilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak aralıklı bir şekilde dizilir. (yaklaşık 20 adet).
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
- Fırına koyduktan 5 dakika sonra tepsi çıkarılır ve çay bardağının altı ile üstlerine bastırılıp düzleştirilir. Ve tekrar fırında koyulur.
- Alt üst kızarınca fırından alınır ve 20 dakika tepside bekletilir. (sertleşmesi için).
Çikolata Parçacıklı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı