
Çikolata Kaplı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket (160 gram) bitter çikolata
Çikolata Kaplı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Sonra süt, yağ, fındığı, tarçını ekleyip karıştırıyoruz.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
- Silikon kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp, karışımı kek kalıbına döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırınımızı 180 derece ayarlayıp 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Çikolatalarımız benmari usulü ile eritiyoruz.
- Kek piştikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz.
- Keki kalıptan çıkarıp kalıba eritmiş olduğumuz çikolatayı fırça yardımı ile sürüyoruz.
- Kekimizi kalıba yerleştirip biraz bastırıyoruz.
- Dolapta çikolatanın tekrar donmasını bekliyoruz.
- Çikolata donduktan sonra servise hazır.