çikolata hazinesi ÇİKOLATA HAZİNESİ Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr Oetker Pandispanya Un 3 yumurta 910 yemek yemek kaşığı su 1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık Dolgu: 1 poşet Dr Oetker Krem Şanti id 1 su bardağı soğuk süt Kaplama: 1 paket Dr Oetker Kakaolu Pasta Kreması 1,5 su bardağı soğuk süt 1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Sos 2,5 nehir bardağı süt 40 g çikolata rendesi Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 78 dakika çırpın Fındık kırığını da ilave edip iyice karıştırın ve pişirin Elektrikli Mini Fırın: 160°C (evvelden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Takriben 3040 dakika Soğutup enlemesine ikiye emin Dolgu: Bıçak yardımı ile üstteki patın ortasından 14 cm çapında bir dairesel çıkartın Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ek ederek tamamen karıştırın Bu karışımı pastanın daha alçak patının üstüne sürün İkinci patı kapatın Kaplama: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın Çikolatalı sosu 2,5 dere bardağı süt ile 12 dakika kaynatarak pişirin Adamakıllı soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün Çikolata rendesi ile süsleyip buzdolabında 23 saat dinlendirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.